Skip to content

Et drømmehjem?

Posted in Husbygging, and Tanker og meninger

Jeg ble som tidligere nevnt intervjuet av hyggelige Trude fra Jærbladet denne uken. Intervjuet var utrolig hyggelig og jeg opplevde det som en lett prat mellom to damer som hadde god kjemi. Det var naturlig å snakke og naturlig å svare på alle hennes spørsmål. Mot slutten av intervjuet som et av de siste spørsmålene spurte hun meg: «Vil du si at dere har klart å skape et drømmehjem?».

Jeg svarte at vi har skapt vårt drømmehjem med tydelig trykk på vårt.

Det er nemlig liten vits i å bygge et hjem som skal passe andre sine behov eller ønsker. Vi har tegnet, bygget og innredet etter våre behov og det gjør jo at vi anser dette som det perfekte huset for oss.

Noen vil syns dette huset er for stort, andre kanskje for lite. Noen liker herskapelige hus mens andre ikke kunne tenkt seg den type hus stil i det hele tatt. Noen vil grøsse av alle vinduene mens andre får ikke nok vindusflater. Noen vil tenke at vår planløsning i de ulike etasjene ser veldig bra ut mens andre ville ha gjort om på mye. Og det er helt greit. Det er jo nemlig det som er så fint med det å få lov til å bygge sitt eget hus: en bygger huset slik som en selv ønsker/har behov for.

I oppstart fasen da vi startet møtene med vår arkitekt var det noen av punktene som var mer viktige enn andre. Noen av punktene kan du se her:

  • Ha kjeller slik at vi kan legge til rette for våre barn som snart blir ungdommer og får andre behov enn hva de har nå.
  • Ha en hovedetasje som var romslig og sosial.
  • Ha et loft som er delt i 2 soner : en voksen og en barne sone.

Det var mine 3 viktigste punkter til planløsningen fordi det var viktig for oss. Arkitekten var overrasket over at vi ikke ønsket peis da dette ofte var et viktig punkt for mange. Vi har hverken pipe eller peis og det føles så godt å bygge etter egne ønsker.

Noen av de andre punktene som var viktige men ikke viktigast var:

  • Stort vaskerom som også brukes til bi inngang
  • Treningsrom i kjelleren
  • Romslige soverom til barna
  • En mini tv stue på hoved soverommet
  • Mulighet for å lage om kjelleren til leilighet i fremtiden
  • Et stort skap på kjøkkenet som en kan gå inn i for å oppbevare store kjøkkenmaskiner o.l.

Det å tegne, bygge og innrede et helt nytt hus som skal bli vårt hjem har vært tidkrevende men først og fremst utrolig fint. Jeg vil nok og si at prosessen har vært enklere for oss siden vi allerede bor i en enebolig, vi kjenner på hva som kunne vært annerledes og hva vi savner med dette huset.

Jeg vil derfor si at for oss er det vårt drømmehjem, ellers hadde vi ikke bygget det akkurat slik  ♥

Intervjuet kommer i Jærbladet på onsdag og jeg håper du gleder deg til å lese det!

Håper helgen din har vært fin, ha en flott søndagskveld videre.

Beate

Blogglistenhits

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.