Skip to content

Halloween dekorasjon

Posted in Beate Tipser, DIY, and Interiør

Det nærmer seg Halloween med stormskritt, om en uke er det en stor dag for barna. Personlig er jeg ikke veldig begeistret for tradisjonen som har kommet fra det store Amerika, men hva gjør vi ikke for at barna skal kose seg? Barna våre syns Halloween er helt topp og forbinder det med å gå sammen med venner, være ute når det er mørkt og litt snop som bonus.

Butikkene mater tema Halloween og ønsker vi skal legge igjen mye penger. Mine tips her:

  • Lån kostymer, evt kjøp dem store slik at de kan vare i mange år.
  • Lag kostyme selv?
  • Hent mose, høstblader og div til dekor ute i naturen
  • Spar på det du kjøper og dra det frem år etter år.
  • Lag hjemmelaget pynt, det er uten tvil den fineste som ungene har laget.

Dette spindelvevet som dere ser på bildene over har jeg hatt i 5 år tror jeg. Det kostet meg lite og jeg legger det bort år etter år for gjenbruk.

Lær ungene god halloween skikk. Lær dem å ikke gå til dører hvor utelys er slått av. Lær dem å opptre høflig å takke for seg. Et år var det en ungdom som «stjal» alt snopet som Lykke hadde satt frem i en krukke på trappen. Hun satt den frem dersom det skulle komme noen unger mens vi var borte. Da vi åpnet døren tok vi en ungdom på fersken i det han tømte hele snope krukken hennes i sin egen pose. Til og med Lykke på 7 år reagerte å sa: «Åsså delte han ikke med vennene sine engang». Jeg snakket til ungdommen og forklarte han hvorfor slik oppførsel ikke var bra og at han måtte tenke seg godt om slik at han ikke gjorde slik flere steder. Prøvde å få frem at slik oppførsel er ukult.

Vær tidlig ute om du vil sikre deg et gresskar i butikken, min erfaring er at de fyker fort. Det er veldig gøy å skjære dem ut sammen med barna. For min del er mye av gleden mot en slik tradisjon å være sammen med barna i dagene før, da de venter i spenning og teller dagene ned til den store dagen.

I år er Halloween på en onsdag og jeg er på jobb dessverre. Mannen er også på jobb så ungene er så heldige at de får være hos noen gode venner å feire Halloween med dem. Heldige de ♥

Lag deg en fin onsdag!

Beate

Blogglistenhits

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.