Skip to content

Pakkekalender til barna: Start allerede nå

Posted in Beate Tipser, and Jul

Vi har det siste året hatt vårt hjemmelaget tre som er malt sort. Det meste av innpakning og pynt tar jeg faktisk vare på år etter år og syns på den måten at det både er mindre stress, rimeligere og mer miljøvennlig enn å bare kjøpe nytt hele tiden. i fjor såg treet slik ut i sin helhet:

I år blir det nok i samme stil men det blir nok noen variasjoner. Over til hva innlegget skulle handle om: innhold i pakkene! For de av dere som har følgt bloggen min over tid har dere fått med dere at våre barn får 12 pakker hver. De trekker annenhver dag. 6 av pakkene er aktiviteter og de andre 6 er kjøpte gaver.

Det første jeg starter med er å lage et ark hvor jeg har 24 ruter som markerer hver dag frem til julaften. Da har jeg en enkel oversikt over hvordan uken i sin helhet ser ut og det er enklere å legge opp aktivitetene som er de jeg starter først med. Jeg plotter inn aktivitetene på hvert barn og flere av dem gagner begge to eller hele familien. Når 6 aktiviteter på hver barn er satt på plass fyller jeg ut resten av dagene med gaver.

I år har jeg allerede kjøpt 6 gaver til hver og det føles så godt å ha dem i hus, slippe det stresset like før 1. des. Begge får gaver som de trenger (sokker, truser, klær) og gaver som de ønsker seg (leke o.l.), det blir alltid en vellykket kombinasjon.

Aktivitetene er som i år blandet av blant annet baking, bowling, besøk av venner, forestilling, kveldsmat i huset hos pappa og juleverksted. Min erfaring er uten tvil: det betyr veldig lite hva en gjør så lenge det er å være sammen. Det høres klisje aktig ut men det er uten tvil min erfaring!

Mitt absolutt beste råd til deg dersom du skal ha pakkekalender i år: Start nå! Planlegg, skriv ned hva du trenger i hus for å fullføre årets kalender og få det gjort. Jeg garanterer at det vil føles så deilig å ha det gjort i forkant av desember i stedet for at du må stresse deg inn i årets fineste måned fordi du henger bakpå i en hektisk hverdag.

Lite tips: Dette over gjelder for så vidt også for årets julekort ♥

Kos deg med planleggingen og husk hvorfor vi gjør dette: for å glede et annet menneske! Ha en fin lørdag, vi skrives snart igjen!

Beate

Blogglistenhits

 

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.