Skip to content

Velkommen Oktober

Posted in Hverdagsliv

Selv om September var regnfull gikk den veldig fort. Jeg merker at høst og vinter jakkene må frem, det har virkelig begynt å bli kaldt nå. At vi har kommet til oktober allerede føles noe delt, jeg liker og ikke liker at tiden går så fort om dere følger meg. Uansett! Ny måned og jeg syns det er kjekt å lage et oppsummerings innlegg over hva jeg håper måneden skal by på:

 • Høstferie
  Det er nok ikke tilfeldig at dette punktet kom først. Jeg elsker jobben min, virkelig, men dette året skal nok høstferie smak best av dem alle. Jeg jobber denne uken og starter på fredag med høstferie en hel uke! Vi har ingen planer om å reise vekk. Felix skal gå i barnehagen og Franki skal gå på sin jobb og jobbe nede i huset. Lykke skal på håndballskole hver dag og jeg skal bruke dagene effektiv.
 • Bursdager i fleng!
  Oktober er måneden hvor flest fyller året. Hold deg fast: Min mor, Svigermor, Svigerfar, Bror, Svoger, Svigerinne, tanteunger, bestevennine, venninner og sikkert enda fler.
 • Prosjekt legge meg innen klokken 23.00
  Nå som det er mørkere ute og dessverre vil bli tidligere å tidligere mørkt, merker jeg at det gjør noe med meg. Jeg trenger litt mer søvn og jeg sliter med å komme meg i seng før nærmere midnatt. Jeg skal derfor gå litt hardt inn for å komme med i seng til 23.00.
 • Komme a`jour med flere valg i huset
  Jeg har som mål at i løpet av høstferien skal flere valg være tatt. Trapp, gulv, baderomsinnredning x 2, spile vegg og fliser til ungene sitt bad er det jeg har som mål. I tillegg er jeg nødt for allerede nå å tenke møblering og punkter for lamper i tak.
 • Forening
  Vi hadde forening i går hos nydelige Polly, alltid fint å se jentene igjen. Selv var jeg noe sliten og trett, men det gjør liksom ingenting når du er sammen med ekte venner.
 • Pakke bort sommerklær
  Det er vel bare å innse at vår jakker og t-skjorter må legges bort nå selv om det er vemodig.
 • Vurdere en helg på hytta
  Å være på hytta er avslappende og utrolig fint, der finner jeg en egen ro som jeg ikke finner noen andre steder. Selv om vi mest sannsynlig må la Franki være igjen hjemme vurderer jeg å finne rom for at jeg og ungene kan ta turen opp! Er jeg hjemme blir det fort mye aktivitet i hodeskallen over alt jeg skulle ha fått gjort o.l.
 • Lage lister
  Jeg er et liste menneske og ikke uten grunn. Den siste tiden har jeg ikke skrevet lister og jeg har glemt så mye. F.eks var jeg og ungene på Bryne i helgen for å kjøpe noen bokser til Lykke som endte opp med å komme hjem med alt annet enn boksene! I tillegg har jeg blitt unødvendig mye stresset i hodet for jeg har ikke klart å tenke klart over hva jeg egentlig må ordne så blir det bare et stort rot. Listen er skrevet og selv om den er evig lang merker jeg allerede hvor avstressende det er. Et lite tips fra meg dersom du har mye å tenke på og for mye du skulle ha gjort.
 • Fremme refleks!
  Det er mørkere som tidligere nevnt og jeg skal være flink å fremme gå med refleks selv og fortelle ungene viktigheten av det i år igjen. Lykke gikk med refleks i går og fikk raskt en negativ ladet kommentar på det. Heldigvis overhørte Lykke hele kommentaren og forstår viktigheten av å bruke refleks.
 • Kvalitetstid med Lykke
  Lykke er allerede 3. klassing og vi merker at hun er enda mer selvstendig og ansvarsfull. Hun er oftere hjemme alene og jeg kjenner av og til på at jeg savner tid med kun henne. Felix på 4 år er nødt for å være med meg rundt forbi eller ned i huset, Lykke derimot kan «velge» å være hjemme alene i stedet. Jeg planlegger derfor å sette av tid med kun Lykke å la hun bestemme innholdet uten lillebror med på kjøpet.
 • Starte smått juleforberedelser
  Jeg er absolutt ikke for å starte å pynte til jul før tidligst 1 desember og heller ikke når butikkene tar inn julepynt i OKTOBER! Men det jeg liker er å smått starte planleggingen. Skrive liste over hvem jeg skal kjøpe julegaver til, skrive julegaveønsker, tenke på hvordan årets julebilde skal bli og smått begynne å planlegge hva jeg skal kjøpe til enkelte. Allerede i november prøver jeg å kjøpe alle julegaver slik at desember kun kan nytes uten stress og jag i overfylte butikker!
 • Bidra nede i huset det jeg kan
  Når jeg har anledning ønsker jeg å fortsette å bidra med rydding og div i huset.
 • Lytte til kroppen og forsøke å prioritere riktig
  Sier kroppen i fra skal jeg fortsette å være god til å lytte til den og roe ned tempoet. Det tror jeg er veldig viktig ♥

Håper uken og oktober måned har startet fint for deg og dine. For min del er alltid oktober en litt tyngre måned og det tror jeg har stor sammenheng med mørket som sniker seg tidligere og tidligere frem. Når november kommer har jeg blitt vandt med det og teller ned til desember om dere følger tankegangen min. Dette er rent psykisk og jeg kan bevisst forsøke å prøve å tenke at oktober skal bli en fin måned!

Beate

Blogglistenhits

 

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.