Skip to content

Møbler til det nye huset

Posted in Husbygging, and Interiør

Noe av det jeg har fått en del spørsmål om er hvor mye av det vi allerede har i huset vårt nå er det som følger med ned i det nye. Skal vi kjøpe alt nytt, ta med noe eller ta med alt. Jeg forstår veldig godt at flere lurer på det. Jeg har som dere vet allerede solgt unna en del og gitt bort noe. Det er ene og alene fordi at jeg ikke orker å ta med meg gjenstander og møbler som jeg ikke ser for meg skal bo i det nye huset. Jeg vil heller ha et hjem som er uferdig og noe tomt i stedet for å dra meg mye som vil bli stående å ta plass da de egentlig aldri hadde en plass, de ble liksom bare med på flyttelasset.

Pianoet vårt er en slik gjenstand. Jeg elsker pianoet vårt som jeg og Rita hentet i Lillesand for 7 år siden. Den historien og den turen vil jeg alltid huske. Pianoet har passet perfekt inn på plassen sin her i Rosksletta, det er som at den veggen hvor pianoet står er skapt for det. Jeg har hatt et lite ønske om at en av ungene skulle bli interessert i å spille men det har enda ikke skjedd. Det er et tungt møbel og ikke minst et gammelt møbel. Det fortjener en ny eier slik at det kommer til sin rett slik det har gjort her. Pianoet blir derfor ikke med ned i Dalvegen med noe tomt hjerte. Det har såpass mye sjel i seg at han nye huseieren som skal ta over etter oss sa vi gjerne kunne sette det igjen dersom vi ikke ville ta det med videre. Jeg forstår han godt!

Når det gjelder andre møbler og ting: noe skal med og noe skal ikke med. Dette har flere grunner. Spisebordet og stolene vår blir ikke med fordi de virkelig har gjort sin jobb og vell så det. Jeg har ikke vært redd for dem og lat både ungene og berusete voksne få være klønete uten at det har plaget meg. Vi har så utrolige mange minner og gode samtaler fra disse som aldri vil bli glemt selv om de ikke blir med i flyttelasset. Det skal og sies at både bordet og stolene har vi hatt i over 10 år. Da føles det godt å kunne si at de har gjort sin nytte og jeg fornyer spisestue møblene med god samvittighet.

Når det kommer til smak så endres den også med tiden. Hva jeg likte for 10 år siden er ikke helt det samme som i dag. Det er hovedgrunnen for at vitrineskapet vårt ikke blir med oss videre.

Det jeg har mest lyst til å fornye er sengen til oss voksne samt dyner og puter. Sengen vi sover i kjøpte jeg som 15 åring etter knall hard sparing og da vil en ny seng etter 16 år være enkelt å forsvare. Puter og dyner ønsker vi oss til jul ♥

Hvitevarer ønsker jeg også nytt. Vi har vaskemaskin og tørketrommel som er 12 år gamle og det vil si at de ikke har veldig lenge igjen å leve. Det å slippe å måtte få problemer kort tid etter vi har flyttet inn gjør at fristelsen for å kjøpe nytt er der, det innrømmer jeg. I tillegg må det nevnes at vi får 50 % på alle hvitevarer fordi jeg kom over et kupp hos Sigdal som letter samvittigheten noe. Ellers er hvitevarene på kjøkkenet her i huset intrigert slik at de følger med i huset til de nye eierene.

Skap og kommoder anbefales ikke å ta med videre i særlig grad, dette gjelder i hvert fall skap. De blir derfor igjen. Ellers er borgen til Felix montert i veggene og helt naturlig at den står igjen. Den er lik som med pianoet, den hører til huset. Den er laget til rommet til Felix og har sin spesielle plass. Det samme har lekehytten til Lykke, den hører til i denne hagen og tar seg så bra ut akkurat der hvor den står! 

Nå høres det ut som at ingenting blir med, men det gjør det jo. Vi har hverken lommebok eller hjerte til å kvitte oss med alt. Det er mye som blir med også. Sofaer, senger, bord, lamper, pyntegjenstander og mye mer skal med. Det skal bli utrolig rart å tømme dette huset! Jeg håper at jeg får igjen av å ha ryddet meg gjennom mye allerede og at det ikke blir for mye unødvendig som blir med i flyttelasset. Men det er vel umulig å få til, skal se vi får mange esker som blir puttet på et rom i kjelleren vi også ♥

Det er ikke flytting før i februar tidligst men for meg er det avgjørende å ikke gjøre alt på flyttedagen. Jeg kommer derfor smått til å fortsette å selge/gi bort ting for å unngå for mye jobb på og rundt selve flyttedagene.

Jeg har og er fortsatt bevist på å ta lærdom av mine venninner som har flyttet. Felles for dem alle er at de har tatt med seg alt for mye som aldri har vært til hverken glede eller nytte. Det har stått i en eske og blitt plassert inn i et rom hvor en skal sortere og organisere så raskt en har kommet seg på plass. Jeg vet ikke om noen som har gjort det uten stress eller frustrasjon. Noen har enda eskene stående..

Så jeg prøver å tenke at for mye gjenstander vil bare skape stress og rot. Da er det bedre å selge/gi bort slik at det blir mindre stress over det hele.

Om jeg skal lese mine egne ord over her så må jeg også innrømme at jeg ikke fyller alt dette til punkt å prikke selv. Jeg er i stand til å samle og jeg vet at mye «rot» som Franki liker å kalle det blir med i flyttelasset. Jeg har for eksempel en stor kiste med utkledningsklær/gamle klær som jeg aldri kommer til å kvitte meg med. Jeg har dagbøker og noen brev som betyr mye for meg. Jeg har samlet på visker og fyrstikkesker. Jeg klarer ikke å kvitte meg med babyklærne til begge barna. Alle bilder i huset er veldig personlige og må med. Alle tegninger fra barna opp igjennom årene må med. Utallige Jærblad med Franki inne har jeg tatt vare på, de ønsker jeg å kunne vise barna når de blir voksne. Så det er mye som blir med, men da fordi de har enten en nytte eller en glede for seg. Den vasen som står innerst i skapet og som aldri har blitt brukt, hvorfor skal den få ny skapplass når den heller kan få skinne hos noen andre?

Nå skal jeg runde av. Det ble et innlegg egentlig uten mål å mening, jeg bare skrev det jeg tenkte. Jeg har vært syk siden fredag og begynner sterkt å merke at jeg må snart blir frisk for å sosialisere meg igjen! Hahah. Jeg gikk dessverre glipp av kundekvelden hos MX Sport i kveld, den hadde jeg gledet meg til! Uansett, det er lov å håpe på en frisk Beate i morgen. Ha en fin tirsdagskveld dere!

Beate

Blogglistenhits

 

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.