Skip to content

10 år senere er vi 10 barn i flokken

Posted in Hverdagsliv, and Jul

1. helg i advent er spesiell for meg. Da inviterer jeg de jeg er tante til som er over 3 år til overnatting og pepperkakebaking. Det hele startet for 10 år siden med Nathalie og nå er vi hele 10 unger i flokken inkludert mine egne. Ungene kom i går klokken 15.00 og det har vært et utrolig fint døgn selv om det også er mye jobb. Hvert år sitter jeg igjen med den beste følelsen for en vellykket tradisjon og håper ungene vil komme i maaange år til!

Med årene får jeg også mer erfaring og finner smarte løsninger på de ulike situasjonene som oppstår når en er 1 voksen sammen med 10 barn. I år var alle koppene merket med navn, det skapte faktisk mye mindre støy av at ungene hele tiden spurte etter sitt glass. Ved matservering i går kveld ble det pølser i brød eller grøt, det gjør jobben mye lettere. Det skal og sies at jeg får veldig god hjelp av de eldste barna ♥

Vi bakte 4 kg pepperkaker i går og det tror jeg var lurt å ikke bake mer. Vi holdt på i nesten 2 timer og da var ungene klar for spill og kveldsmat. Ungene la jeg i 3 puljer og delte dem inn i minst, mellomst og eldst. De eldste har hatt tradisjon med å spille Ryktet går noe jeg ikke la opp til i går, kom rett å slett ikke på det. Da de mellomste ungene var i seng rundt 22.30 trodde jeg at de eldste ville slappe av foran TV eller med telefonene sine faktisk. Men så fort jeg kom ned fra mellomste runden spurte de om vi ikke skulle spille Ryktet går! Så klart vi måtte det, utrolig koselig avslutning på en innholdsrik og fin dag.

Den siste ungen la seg kl 00.10. Jeg kom meg ikke i seng før 01.30 og var noe forvirret når første unge stod opp 05.50. Men det er dette som er sjarmerende blant annet, det er unntak fra hverdagen ellers og minner for livet!

Nå er huset i normal ryddig stand igjen og vi nyter freden som har lagt seg her hjemme. Jeg skal snart på kveldsvakt og vil derfor bare ønske dere en fin søndag videre. Tenk det er 1. søndag i advent, julestemningen har kommet for fullt her hjemme!

Beate

hits

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.