Skip to content

Uke 50

Posted in Hverdagsliv

Ukens opptur:
Lykke har i helgen laget kalender til både meg og Franki som er små søte lapper som vi får åpne hver dag frem til jul. I gårsdagens luke fikk jeg 10 min massajse ♥

Ukens nedtur:
Når bilen er så skitten innvendig at ungene spør om den snart skulle vært ryddet og vasket, haha.

Ukens høydepunkt:
Tror det må være å ha mulighet til å avspasere 1 hel dag på jobb i forrige uke for å komme mer a jour med prosjekt hus.

Ukens treninger:
Mandag: Gåtur med julekort i lag beste Catrine
Tirsdag: Slynge
Onsdag: Løp
Torsdag: Fri
Fredag: Fri
Lørdag: Fri
Søndag: Løp og gåtur

Ukens julebakst:
Tirsdag hadde vi guttebesøk å bakte pepperkaker. Søndagskveld bakte jeg peppernøtter som er min desidert favoritt julekake. Ellers er jeg veldig avslappet i år til at det blir ikke mer julekaker.

Ukens juletradisjon:
Torsdag var dagen for gutte pepperkakebaking. Felix og 3 av hans beste kompiser lagte pepperkaker og hadde en fin ettermiddag sammen her. Veldig hyggelig at guttene husker at vi gjorde det samme i fjor! Ekstra hyggelig var det å høre Lykke litt fornærmet si: «Når er det min tur til å ha jentene på baking?». Tradisjoner betyr noe det er helt sikkert ♥

Ukens gode service:
Nå vil jeg trekke frem Fargerike Halvorsen på Varhaug for rask og god servise. Veldig behjelpelige, hyggelige og imøtekommende mennesker som jobber der! I tillegg må jeg få trekke frem Linda som jobber hos Sigdal Kjøkken, dyktig og engasjert dame!

Ukens skryt:
Rosktoppen barnehage har en leder som er utrolig engasjert og setter barnas vennskap høyt. Sefany er en person som gjør en veldig god jobb!

Ukens snille:
Takk til snille Mari-Anne fra jobb som lånte meg både kongler og vinger slik at jeg og ungene kunne ha hyggelig juleverksted.

Ukens lunsjdate:
Tirsdag ble det en lunsj på Joe & Juice mellom slagene. På onsdag kom Rita og lille Klara på hyggelig besøk hvor vi hadde enkel lunsj fra bakeren.

Ukens nødvendige fridag:
Tirsdag i forrige uke avspaserte jeg fra jobb for å komme mer a jour med hus relaterte valg. Det var en effektiv og veldig nødvendig dag. Jeg fikk valgt vegg til vegg teppe til barnas rom, belegg til teknisk rom, satt kjøkkenet i bestilling, valgt dør terskel og gulv/dør lister, kommet 1 steg nærmere endelige gulv og vært innom i huset for å snakke med både maler og murer.

Ukens hus oppdatering: 
Maler er godt i gang, faktisk helt ferdig med flere soverom og snart ferdig med øvre del av hallen. Voksenbadet er snart ferdig flist og de har begynt å flise badet til barna. Nede i kjelleren har vi plutselig kommet veldig langt, det er snart ferdig gipset der!

Ukens ENDELIGE valg er tatt: 
Gulvet er bestilt! Og etter MYE frem og tilbake for å finne riktig parkett som var riktig i forhold til høyde, lakk og utseende har vi endt opp på Boen sitt Eik Andante Børstet Castle Plank. Dette gulvet skal vi ha i stue, kjøkken og gang oppe i 2 etg. Føles godt å endelig ha det i boks.

Ukens kontra beskjeder: 
Forrige uke var det mange av dem når det kom til huset. Murer ringte for å fortelle at lister som de hadde mottatt var feil farge og det ville ta 3 uker å få tak i rett farge. Da var det å finne ny løsning for å legge flisene uten lister. Når kjøkkenet gikk i bestilling ble det oppdaget at det ikke var beregnet riktig takhøyde fra starten av og vi har nå utfordringer med å finne løsning for ventilator. Ang gulvet: hadde et lite håp om at Boen skulle klare å levere samme gulv som vi nå har valgt men i 30 cm bredde. Uheldigvis for oss kommer dette for salg kort tid etter at vi har flyttet inn.. Sist men ikke minst klarte jeg å forvirre maleren med å villede han om gulvtype i teknisk rom. Jeg kom ikke på at det må legges våtromsbelegg der så etter litt frem og tilbake fikk vi oppklart det også. Jeg har heldigvis forstått at dette er helt normalt i en husbygging prosess ♥

Ukens film:
Julenissens datter, en veldig fin familiefilm som passer i tiden vi er inne i ♥

Ukens gjensyn:
På lørdag fikk vi hyggelig besøk av både Nathalie, Espen og Selina. Kjekt med besøk!

Ukens antrekk: 

Håper uken din har startet bra! Jeg har startet uken med en fridag som jeg har brukt flittig. Jeg fikk ryddet og rensket opp i kjelleren nede i huset fra morgenen av. Deretter tok jeg meg en kald løpetur. Etter løping, dusj og mat satt jeg pinnekjøttet på kok. Mens lukten av jul snek seg i hele huset satt jeg oppe på loftet og pakket inn alle julegavene. I år koste jeg meg minst like mye selv om jeg ikke pakket inn gavene like for seg gjort som jeg foretrekker. Til middag hadde vi min mor, stefar og min bror og det ble en nydelig forsmak på hva vi har i vente om nøyaktig 1 uke. Etter middag kjørte jeg ungene til venner og jeg fikk nyttet tiden til å levere flere julegaver, et siste julekort og kjøpe en siste julegave. Kvelden skal tilbringes på sofaen med serie tenker jeg. Ha en fin mandagskveld og husk å ro ned i dagene som kommer!

Beate

 

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.