Skip to content

Planløsninger i huset vårt!

Posted in Husbygging

Jeg forsøker å vise dere bilder fra huset men skjønner at det kan være vanskelig å se for seg hvordan det faktisk ser ut. Jeg tenkte derfor å vise dere våre plantegninger. Huset er arkitekt tegnet og har tatt utgangspunkt i våre ønsker og ideer. Jeg husker enda den dagen vi stod på tomten og snakket høyt om hvordan vi såg for oss at dette huset skulle både se ut og fungere for oss som familie.

Hovedetasjen: Her var det viktig for meg å ha 2 innganger, en til oss og en til gjester. Det var også viktig at denne etasjen skulle være åpen og sosial med plass til mange. Slik ble resultatet:

Ut fra tegningen er kjøkken løsningen endret. Vegg mellom stue og kjøkken er også tatt bort. Bod på kjøkken skal være et stort skap som skjuler store kjøkkenmaskiner, vaser og alt som kun brukes få ganger i året.


2 etg: Her var jeg veldig opptatt av å dele inn i 2 ulike soner. En sone for oss voksne og en sone til barna. Arkitekten tegnet først inn en egen adskilt tv stue men vi ønsket heller å ha en tv krok inne på vårt soverom. En loftstue er ikke nødvendig siden vi har kjelleren. Slik er vår 2 etg:

Veldig fornøyd og vi har fått utrolig mange tilbakemeldinger på hvor smart det var å dele inn i 2 soner. Lykke har valgt soverom nr 3 mens Felix har valgt soverom nr 2. Soverom nr 4 vil bli brukt som kontor/oppbevaring.


Sist men ikke minst: kjelleren. Dersom ungene får spørsmål av folk hvorfor vi bygger nytt hus når vi har så godt hus fra før svarer de momentant: Fordi vi ønskte å ha kjeller. Jeg skal ikke legge skjul på at jeg har drømt om en kjeller dersom jeg en gang skulle få lov til å bygge hus. Det har ene å alene med at jeg er oppvokst med kjeller å har kjent på alle de fordeler det har vært. Best var det når jeg var ungdom å frem til tiden jeg flyttet ut. Jeg ønsker nemlig å legge til rette for at våre barn kan trives hjemme og ha en trygg base i tiden som kommer. Men nok om det: her kommer plantegningen:

Dårlig bilde, håper dere klarer å zoome dere inn. Det er 2 soverom, treningsrom, kjellerstue, bad og teknisk rom. I kjellerstuen er det lagt inn rør/strøm i den ene veggen dersom vi ønsker å sette opp et lite kjøkken i fremtiden. På den måten kan kjelleren omgjøres enkelt til en kjellerleilighet dersom det skulle være aktuelt. Man vet aldri. Føles godt å ha mulighetene åpne. I første omgang kommer det minste soverommet i kjelleren til å bli et lagringsgrom. Det store soverommet vil bli et stort gjesterom. Kjellerstuen har perfekt størrelse og vil være til stor glede for barna er ønsket vårt. Treningsrommet gleder jeg meg til å ta i bruk, tenk så deilig å bare gå ned i sin egen kjeller for en treningsøkt. Badet skal vi ikke innrede med det første.

Nå har vi bodd her nede i over en uke og hjem følelsen begynner å snike seg inn. Det vil ta tid før alle rom er ferdigstilte og alle esker er pakket utav, men det kommer litt etter litt. Vi er virkelig heldige, det kjenner jeg ofte på ♥

Ha en fin søndagskveld!

Beate

 

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.