Skip to content

Rydd deg glad!

Posted in Hverdagsliv

Det er ingen tvil om at rot og mangel på system medfører økt stressnivå. Det har vi kjent på de siste måneder etter at vi flyttet i nytt hus. Mye har kommet godt på plass og fått sin skuff i huset mens andre ting leter vi enda etter. Jeg har derfor klødd litt i fingrene etter å ha nok tid og ikke minst få motivasjonen til å sette i gang med å organisere og lage litt mer orden.

Nå som jeg er hjemme alene på grunn av jobb har jeg hatt mye tid til overs før eller etter jobb. Med ekstra tid disponibel får en automatisk motivasjon – det gjør i hvert fall jeg. I tillegg har været vær så som så de siste dagene og det har vært perfekt med prosjekt innendørs!

Vi har et soverom nede i kjelleren som brukes til oppbevaring. Her har vi knapt sett gulvet i det siste fordi alt ble satt inn her. Uåpnet flytte esker, kofferter, scrapbooking tinga mine, babyklær som jeg vil ta vare på, vintertøy ++++. Vi har i tillegg et ekstra soverom oppe på loftet som har blitt brukt til oppbevaring og det har tidvis vær frustrende å ikke vite om det du leter etter er oppe eller nede. Jeg har derfor ryddet og bært opp / ned for å lage et felles system nede i kjelleren. Har dessverre ingen før bilder men slik ble det:

Jeg har brukt IVAR sitt hyllesystem fra Ikea. Jeg elsker denne serien av flere grunner: billig, smart, fleksibel og praktisk. Nede i kjelleren har jeg gått for de høyeste og de bredeste. De 2 malm kommodene jeg hadde stående på dette rommet passet perfekt inni hyllene, det syns jeg var genialt. Nå vurderer jeg å kjøpe noen stammer + hyller til for å lage tilsvarende på motsatt vegg. Julepynten fikk jeg blant annet ikke plass til nå. Vi får se. Foreløpig er jeg veldig godt fornøyd.

Ute i garasjen har det vært samme kaos, muligens i enda større grad. Det har vært stressende å få ut sykler på grunn av verktøy eller materialer eller annet rot som har ligget i vegen. Jeg har derfor ryddet, kastet og organisert for å kunne lage system. Slik ble det:

Her har jeg brukt hylle systemet BROR , også fra IKEA. Dette tåler mye mer og er beregnet tyngre lagring som f.eks i garasjer. Kostet litt mer enn IVAR men det var lekende lett å sette sammen og kan også bygges etter eget ønske!

System og organisering slik som dette er gull verdt! Jeg vet allerede at det kommer til å bli mindre stress og frustrasjon over å vite hvor ting er. Undervegs mens jeg har ryddet og styrt på har det vært en tilfredsstillende følelse av at jeg vet dette vil fungere langt bedre enn slik det var tidligere. Jeg ble rett å slett glad av å holde på!

Før du går i gang med slike prosjekter som dette kan det være lurt å sjekke følgende:

  • At gjenvinningsstasjonen har åpent (dersom du har mye avfall du må bli kvitt)
  • At IKEA har varen du er ute etter inne på lager FØR du reiser til butikken.
  • Dersom du har brukbare ting du ikke vil ha: gi dem bort til noen andre!

Så ja, det er bare å starte en plass dersom du har behovet. Følelsen etterpå er garantert vært det ♥

Beate

 

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.