Skip to content

Corona: Hysteriske, smålige og egoistiske eller kan vi stå samlet i denne nasjonale krisen?

Posted in Tanker og meninger

Det spisser seg veldig til og det er i dag vedtatt store endringer for hele samfunnet: alle Norges barnehager og skoler stenges. Vi blir alle bombandert av nyheter om viruset og det finnes ikke lenger et annet tema folk snakker om. Det er Corona på agenden over hele linjen og det er helt klart at folk blir bekymret, redde og engstelige, noe annet ville bare bli unaturlig.

Men at mennesker skal bli smålige og kreve redusert betaling på treningssenter og refunderte billetter på konserter som blir avlyst, det forstår jeg ikke. Vi skal være takknemlige dersom vi enda har like gode kultur og treningstilbud etter Corona er over, det er nemlig ingen selvfølge at de ulike bransjene overlever at hele Noregs befolkning settes i karantene. Tenk deg om 2 ganger og forsøk å se det store bilde her ♥

At vi nå går inn i en tid hvor vi må være mye hjemme og isolert fra vårt vanlige nettverk vil merkes men det er for en periode og det vil raskere gå over dersom vi alle klarer å leve litt annerledes for en periode.

Fra og med i dag stenges barnehager og skoler. Det håper jeg ikke innebærer at hele M44 og Kvadrat er stappet fullt av mennesker i morgen som ikke forstår hvilken situasjonen vi er.

Finn frem brettspillet, gå en tur i skogen, spill fotball i egen hage, rydd / vask i huset, se film, bak et brød og gjør det beste utav situasjonen. Vi må forsøke å ta dette på alvor for raskere bli kvitt problemstillingen.

Så i stedet for å kritisere , finne syndebukker eller være smålige for at du taper noen kroner på en billett eller et trenings abonnement du ikke får brukt i dagene fremover: vær bedre enn det. Vær glad for at du ikke er statsminister og må ta tøffe valg for en hel nasjon som neppe kan være enkelt. Vipps heller et lite beløp til den restauranten du hadde tenkt å besøke i helgen i stedet for å være sur for at du går glipp av den sosiale eventen.

For å prøve å ikke bli hysterisk eller livredd forsøk å bruk sunn fornuft. Dersom du blir veldig stresset og redd over alle medieoppslagene, mulig du skal unngå å sjekke VG.no 20 ganger per time? Selv om du ikke lenger kan omgås alle de du er glad i kan vi fremdeles både ringe, Skype og sende gode ord til hverandre.

Prøv å fylle tiden nå med ting som gjør det glad, les en god bok eller ta vår rengjøringen ekstra tidlig i år. Start opp strikke prosjektet som har ligget for lenge i skuffen eller finn deg en ny serie på Netflix. Vask hendene og følg alle råd som gis. Hverdagen stopper opp for de fleste nå og jeg er sikker på at når vi kommer oss gjennom dette vil folk flest prisgi sin hverdag og fritid på en helt annen måte.

Prøv å forstå hele det store bilde og at dette faktisk er landets største og viktigaste dugnad noensinne. Dette klarer vi ♥

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.