Skip to content

Høygravid mamma, sykepleier, lærer og husmor/kone!

Posted in Hverdagsliv

Hei til deg som leser, kjekt du vil titte innom bloggen min. Nå er det allerede en stund siden forrige innlegg og jeg håper dere ikke forventer for mye av innholdet her inne om dagen. Det er nok ikke alle som er like interessert i hvordan det går hos meg om dagen, da kan du bare klikke deg ut igjen. Skulle du ha interesse av å lese hvordan jeg har det om dagen og hvordan tingene står til er du velkommen til å lese videre.

 • Hvordan har du det? 
  Jo det er litt som med været om dagen, det svinger veldig! Som i dag har været gått fra sol, vind, snø, hagl, regn og opphold. Alt mulig med andre ord! Slik har også dagene mine vært i det siste. Jeg kan kjenne på overskudd og selv om det går raskt over er det deilig å kjenne at det er der. Jeg kan svinge mellom å være noe opplagt til å være helt kaputt. Jeg har elendige netter og jeg har bedre netter. Dette sammen med nesten full jobb, hjemmeskolen og forsøke å aktivisere en 6 åring i tillegg gjør det ikke lettere å være gravid. Men jeg tar en dag av gangen og prøver å være både positiv og ha en god innstilling.
 • Hvordan er det å være gravid med tanke på Corona situasjonen? 
  Det er helt klart spesielt, men jeg er ikke noe mer skeptisk til situasjonen på grunn av at jeg er gravid. Men at hverdagen er annerledes for alle, også de som ikke er gravide er det ingen til om!
 • Er du redd for å bli smittet?
  Nei. Jeg/Vi er veldig strenge og har ingen besøk eller lekekamerater av den grunn at vi gjør alt vi kan for å unngå å komme i den situasjonen. Det er hovedsakelig fordi jeg er gravid men også fordi jeg er sykepleier og ville ha hatt store problem med å akseptere at jeg var grunnen til at smitten kom til en av mine pasienter. Så her er vi ekstra nøye uten å være hysteriske.
 • Hvordan takler du den nye hverdagen med stengte skoler og barnehage? 
  Den svinger. Noen dager flyter ting greit mens andre dager går ting mer trått. Det har sammenheng med flere ting. Alt i alt går det tålig greit og jeg er imponert av hvor godt ungene takler dette! Hovedforskjellen for min del må være at jeg ikke lenger har muligheten til å kvile på dagtid for å hente meg inn, så mer trøtt og sliten det er jeg naturligvis.
 • Hvordan er det å være sykepleier i desse dager? 
  Å være sykepleier generelt er noe jeg er stolt over, og i disse dager er jeg enda mer stolt av mitt yrke! På grunn av at jeg er gravid og har mye tilrettelegging på jobb står jeg ikke ofte i pasient situasjoner lenger men det føles veldig riktig og viktig å være på jobb ♥
 • Er du fortsatt sykemeldt? 
  Jeg er sykemeldt 20 %, går 80% på jobb og kommer til å ha det slik til permisjonen starter i slutten av april dersom ikke noe uventa skulle oppstå. Til og med legen min gav stor ros til min arbeidsplass og arbeidsgiver for innsatsen de gjør for å holde meg i arbeid! Å tenk så heldig jeg er som kan få gå på jobb og kjenne på det å bidra, være til hjelp og nytte. Da skal jeg heller stå i at det er hardere å stå opp og ting er litt tyngre om dagen ♥
 • Begynner du å grue for fødsel?
  Jeg skal gjennom planlagt keisersnitt og av den grunn må jeg føde alene. Jeg har full forståelse for at det er slik det må være og at jeg ikke får motta noen form for besøk på sykehuset, heller ikke av min kjære mann. Slik er retningslinjene nå og jeg har dessverre liten tro på at de endres frem til det er min tur i mai. Jeg kan ikke si at jeg gruer meg, det er mer at det er sårt å mest sannsynlig ikke få dele den spesielle opplevelsen sammen med min kjære ♥. Tross at det er følelser i sving omkring dette kjenner jeg at jeg klarer å tenke klart også: det er klart liv og helse kommer aller først og jeg forstår hvorfor de må ha desse tiltakene også for fødende som tar keisersnitt. For å presisere: om jeg hadde født normalt og skulle på barselhotellet ville partner fått blitt med.
 • Vet dere fortsatt ikke kjønn på barnet? 
  Nei det gjør vi ikke. Men jeg har i det siste fått en liten følelse av hva jeg tror det er.
 • Begynner dere å få i hus det som trengs av babyutstyr? 
  Tja. Jeg har fått beskjed om at vogna vårs kan hentes, men jeg har enda ikke hatt overskudd til å gjøre noe med det. Jeg er avslappet og tenker at alt dette går seg til når det nærmer seg enda mer. Mulig jeg får litt mer overskudd når jeg starter permisjonen og ikke har jobb som tar mye krefter.
 • Hva tenker du om at tiden etter fødsel også blir preget av Corona mest sannsynlig? 
  Så lenge jeg får være med Franki, Lykke, Felix og babyen så kjenner jeg at det er det aller viktigaste. Om alt annet besøk må settes litt på vent så gjør vi det for å ikke ta noen sjanser med et nyfødt i hus. Vi får være kreative å FaceTime og vise babyen litt gjennom vindu? Nei men vi takler nok det helt fint ♥
 • Har du lagt mye på deg? 
  Ja det har jeg. Men er fremdels avslappet til det. Jeg har allerede veldig stor mage og er fortsatt ikke helt i mål. Så lenge babyen har det fint så er det absolutt det viktigaste.

Det var en liten oppdatering i hvertfall. Jeg har tatt noen bilder i det siste slik at jeg kommer til å poste noen innlegg i dagene fremover nå. Håper du vil titte innom ♥

Avslutningsvis håper jeg du og dine har det bra i denne spesielle tiden vi er inne i. Håper dere tar vare på hverandre, er nøye med hygienen og følger rådene som vi blir gitt. Jeg har stor tro på at tiltakene vi har iverksatt vil gi positivt utfall og jo lengre vi klarer å holde oss begrenset fra vår normale hvordan dess fortere vil vi få hverdagen igjen.

Når hverdagen en gang kommer tilbake (det vil den jo med tiden) har jeg et stort håp om at vi er enda mer takknemlige for de hverdagslige tingene som å gå på butikken, gi noen en klem, gå på jobb og følge barna på fritidsaktiviteter. La oss også håper at alle de som lider av sykdom og berøres kraftig økonomisk klarer å reise seg igjen!

Klem Beate

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.